Поръчката е празна
Log in

За нас

Място & Идея:

Нека разкажем малко за името. Стаси е родена във Варна, а Емо както споменахме е навигатор и обикаля света по вода. Името произлиза от това, че и двамата имат общо с морето, но Емо има по-специална връзка с него, а Стаси е толкова "art", че чак в косите й е избила творческата искра, която носи.

За мястото можем да кажем впечатляващи неща. Ако започнем със самата улица Преслав, която до първата половина на 20-ти век е била главната улица на град Варна и е място със спиращи дъха сгради със запазена стара европейска архитектура и нотки на необарок, класицизъм, неоготика, пропити от история.

След това малко и за самата сграда, която ние сме избрали за дом на SeArt gallery. Построена е през далечната 1911 г. от инж. Георги Бърнев, арх. Манол Стателов и е архитектурен паметник на културата, популярна като Банка "Напредък". Кварталът, известен още като Гръцка махала е определен като най-старата част на съвременна Варна и се казва така, защото преди Освобождението в тази част са живяли предимно гърци, както и там са открити множество древни останки от гръцки и римски сгради.

Работно време

Понеделник - петък

18:45 - 22:00

Събота - неделя

16:45 - 20:00

Log in

create an account